cetti.webflow.io
Mäklare

Vad är skillnaden mellan budgivning med BankID och Verifierad budgivning?

9.7.24

Att köpa en bostad är en av de största affärerna vi gör i livet, och därför är transparens och säkerhet under budgivningen av yttersta vikt. Verifierad budgivning ger en klar fördel över det nuvarande sättet att buda på en bostad.

Budgivning

Idag sker budgivning oftast via SMS och direktkontakt med mäklaren. För att säkerställa trygghet i budgivningen är det vanligt att spekulanter identifierar sig med BankID. Hemnet skriver till och med: "Budgivning med BankID." Detta har hittills varit en mycket effektiv metod, som ger mäklaren korrekta kontaktuppgifter till alla budgivare och ökar tryggheten genom att alla deltagare är identifierade.

Men nu finns det en ännu högre nivå av transparens och säkerhet som mäklare kan erbjuda – Verifierad budgivning.

Vad är Verifierad budgivning?

Verifierad budgivning innebär att spekulanterna inte bara identifierar sig med BankID, utan även ansluter sin bank till bostadsköpet redan under budgivningen. Detta medför flera fördelar för alla inblandade parter.

Fördelar för bostadsköparen

  1. Finansiell säkerhet: Genom att ansluta sin bank tidigt säkerställs att finansieringen är på plats och att inga eventuella felaktigheter finns i lånelöftet. Flera banker erbjuder dessutom specialanpassade bolåneprodukter som förhandsbesked och objektspefika lånelöften som ger mer flexibilitet.
  2. Köpklar: Köpare som har anslutit sin bank redan under budgivnigen kan skriva köpekontrakt inom timmar efter vunnen budgivning. Köpare som inte anslutit sin bank kan få vänta flera dagar till banken godkänt bostaden inför kontraktsskrivning. Som köpare visar du därmend mäklaren och säljaren att du är seriös och redo att köpa.
 Fördelar för säljaren

  1. Seriösa köpare: Säljaren vet att de som budar är seriösa och redo att köpa, vilket minskar risken för att affären faller igenom.
  2. Snabbare kontraktsskrivning: Med verifierade budgivare kan köpekontraktet skrivas snabbare, vilket minskar osäkerheten och väntetiden för säljaren.

Varför är Verifierad budgivning bättre?

Totalt sett ger Verifierad budgivning en större transparens och säkerhet i ett av livets största affärer. Genom att säkerställa att finansieringen är på plats och att köparna är seriösa, bidrar Verifierad budgivning till en smidigare och snabbare process för alla parter.

Nästa gång du ger dig in i en budgivning eller ska sälja din bostad, fråga om möjligheten till Verifierad budgivning – för en säkrare och mer transparent bostadsaffär.

 

Fler nyheter

Cetti

Övrigt

Alla

Budgivning

Alla

Spekulant

Alla

Budgivningsskola i en uppgående marknad

Jul 10, 2024

Bank

Bank

Alla

Cetti

Alla

Cetti växlar upp med nya anslutna banker – signar med ICA Banken.

Jun 3, 2024

Bank

Bank

Alla

Cetti

Alla

Nordea och Cetti leder den digitala utvecklingen på bomarknaden.

May 31, 2024

Cetti

Cetti

Alla

Cetti stoppar bostadsmarknadens kaos: "En ny era"

May 28, 2024

Cetti symbol in the middle of glass and gradient ellipses
Nyhetsbrev

Vill du ha full koll på bostadsmarknaden – missa inte Cettis spaningar

Tack! Du är uppskriven på vårt nyhetsbrev.
Något gick gel när formuläret skulle skickas.

Boka ett samtal

Skriv in dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig för att berätta mer om våra mäklartjänster.

Anton och Amela på Cetti
Tack! Vi har tagit emot din kontaktförfrågan.
Något gick gel när formuläret skulle skickas.